20253 | S -OvomukE |
Allergiatutkimukset, puh. 050 448 5262
kemisti Katariina Alagrund: katariina.alagrundhus.fi / 0504272475 ja lääkäri Anna Lempiäinen: anna.lempiainen
hus.fi / 040 6411470
Kananmuna-allergiaa epäiltäessä. Ovomukoidi on kliinisesti merkittävin kananmunan komponentti.
Seerumi-geeliputki 5 ml
Akkreditoitu menetelmä, mukautuva pätevyysalue. Immunofluorometrinen. Phadia ImmunoCAP.
Akkreditoitu testauslaboratorio T055
3 työpäivässä
KAIKKI | alle 0.35 | kU/l |
Ovomukoidi on kliinisesti merkittävin kananmunan komponentti, joka säilyttää allergeenisuutensa myös kuumennettaessa.
Jos tulos on alle 0,35 kU/l (negatiivinen), on herkistyminen kananmunalle epätodennäköinen, muttei poissuljettu. Tasolla 0,35-3.7 kU/l kananmuna-allergia on mahdollinen ja tasolla >3,7 kU/l todennäköinen. Tarvittaessa suositellaan kananmuna-allergian selvittämiseksi valvottua välttämis-altistustestiä. Tasolla >14 kU/l kananmuna-allergia on erittäin todennäköinen.
Tutkimus S -OvomukE päivitetty 17.07.2020 / TM
Viimeisin päivitys: 05.12.2023 klo 00:41.