HUS Diagnostiikkakeskus

Tutkimusohjekirjan etusivulle

Ruoka-aineet (fx73), IgE vasta-aineet, seerumista

20603 S -Fx73Ryh

Tiedustelut

Allergiatutkimukset, puh. 050 448 5262

Yhteyshenkilöt

kemisti Katariina Alagrund: katariina.alagrundathus.fi / 0504272475 ja lääkäri Anna Lempiäinen: anna.lempiainenathus.fi / 040 6411470

Näyteastia

Seerumi-geeliputki 5 ml

Menetelmä

Akkreditoitu menetelmä, mukautuva pätevyysalue. Immunofluorometrinen. Phadia ImmunoCAP.

Akkreditoitu testauslaboratorio T055

Tulokset valmiina

3 työpäivässä

Viitearvot

KAIKKI alle 0.35 kU/l

Tulkinta

Katso myös tutkimuksen 3836 S -AllIgE tulkinta. Ruoka-aineet (fx73) koostuu seuraavista IgE-luokan vasta-aineista: kananliha, naudanliha, sianliha.

Huomautuksia

Tutkimus on poistettu käytöstä. Ruokaseoksen fx73 korvaajana voidaan käyttää joko ruokaseosta fx23 (fx73 + f284 kalkkunanliha) tai yksittäisiä allergeeni-IgE -testejä: f26 sianliha, f27 naudanliha ja f83 kananliha. Lisäksi punaisen lihan allergian diagnostiikassa voidaan käyttää hyväksi o215 galaktoosi-alfa-1, 3 galaktoosi (alfa-gal) IgE -määritystä.

Tutkimus S -Fx73Ryh päivitetty 29.10.2015 / LR

Sivun alkuun

Viimeisin päivitys: 18.04.2024 klo 00:41.