HUS Diagnostiikkakeskus

Tutkimusohjekirjan etusivulle

Pieni geenipaneeli, kudosnäytteestä

23094 Ts-Panel-S

Yhteyshenkilöt

erikoislääkäri Pia Alhopuro: pia.alhopuroathus.fi / 0504287259

Indikaatiot

Geenipaneelitutkimusta voidaan käyttää useissa eri indikaatioissa osana diagnostisia selvityksiä, kun sairauden geneettinen etiologia on avoin. Tällä nimikkeellä voidaan tilata geenipaneelitutkimuksia kudosnäytteestä.

Näyteastia

Katso kohta "Näyte" (Weblab Clinicalissa "Näytteen käs.ohjeet")

Näyte

Tutkimus voidaan tehdä eri tuorekudosnäytteistä, kuten istukka- tai lapsivesinäytteestä tai kudospalasta. Kudospala ravintonesteessä tai suolaliuoksessa. Meilahden alueella otettu näyte lähetetään välittömästi Genetiikan laboratorioon (putkipostiasema HUSLAB-talon moniajoasema 6300). Meilahden ulkopuolelta tuleva näyte toimitetaan osoitteella HUSLAB-talo, Näytteiden vastaanotto, Topeliuksenkatu 32, Tunnus 5000493, Info MNVO, 01006 VASTAUSLÄHETYS.

Menetelmä

Yleisimmin NGS (next generation sequencing, massiivinen rinnakkaissekvensointi). DNA-eristyksen jälkeen tutkimus tehdään alihankintana.

Yleistä

HUSLAB teettää geenipaneelitutkimuksia alihankintana. Tutkimusta pyydettäessä tilaaja voi valita halutun geenipaneelitutkimuksen alihankintalaboratorion valikoimasta. Tarvittaessa HUSLAB Genetiikan laboratoriosta voi tiedustella apua tämän tutkimusnimikkeen valintaan.

Tulkinta

Tutkimuksen vastauksessa on liitteenä alkuperäinen alihankintalaboratoriosta saatu lausunto.

Huomautuksia

Tutkimusta ei voi tilata kiireellisenä.

Tällä tutkimusnimikkellä ei voi tilata yksittäisen geenin tai yksittäisten mutaatioiden tutkimuksia. On huomioitavaa, että monet laboratoriot eivät tee tutkimuksia parafiinileikkeestä eristetystä DNA:sta.

Tutkimus Ts-Panel-S päivitetty 23.06.2021 / PA

Sivun alkuun

Viimeisin päivitys: 19.10.2021 klo 02:24.