HUS Diagnostiikkakeskus

Tutkimusohjekirjan etusivulle

Pieni geenipaneeli, kudosnäytteestä

23094 Ts-Panel-S

Yhteyshenkilöt

erikoislääkäri Pia Alhopuro: pia.alhopuroathus.fi / 0504287259

Indikaatiot

Geenipaneelitutkimusta voidaan käyttää useissa eri indikaatioissa osana diagnostisia selvityksiä, kun sairauden geneettinen etiologia on avoin. Tällä nimikkeellä voidaan tilata geenipaneelitutkimuksia kudosnäytteestä.

Näyteastia

Katso kohta "Näyte" (Weblab Clinicalissa "Näytteen käs.ohjeet")

Näyte

Tutkimus voidaan tehdä eri tuorekudosnäytteistä, kuten istukka- tai lapsivesinäytteestä tai kudospalasta. Kudospala ravintonesteessä tai suolaliuoksessa. Meilahden alueella otettu näyte lähetetään välittömästi Genetiikan laboratorioon (putkipostiasema HUSLAB-talon moniajoasema 6300). Meilahden ulkopuolelta tuleva näyte toimitetaan osoitteella HUSLAB-talo, Näytteiden vastaanotto, Topeliuksenkatu 32, Tunnus 5000493, Info MNVO, 01006 VASTAUSLÄHETYS.

Menetelmä

NGS (next generation sequencing, massiivinen rinnakkaissekvensointi). DNA-eristyksen jälkeen tutkimus tehdään alihankintana Fulgent Genetics -laboratoriossa.

Yleistä

HUSLAB teettää geenipaneelitutkimuksia alihankintana. Tutkimusta pyydettäessä tilaaja voi valita halutun geenipaneelitutkimuksen alihankintalaboratorion valikoimasta https://www.fulgentgenetics.com. Tarvittaessa HUSLAB Genetiikan laboratoriosta voi tiedustella apua tämän tutkimusnimikkeen valintaan.

Tulkinta

Vastauksen liitteenä on alkuperäinen alihankintalaboratoriosta saatu lausunto.

Huomautuksia

Kiireellisistä tutkimuksista on tiedusteltava erikseen laboratoriosta.

Tällä tutkimusnimikkeellä ei voi tilata yksittäisen geenin tai yksittäisten mutaatioiden tutkimuksia. Kasvainten somaattiset tutkimukset tilataan nimikkeellä 23098 (Ts-Panel-L).

Tutkimus Ts-Panel-S päivitetty 07.12.2021 / PA

Sivun alkuun

Viimeisin päivitys: 23.06.2024 klo 00:41.