HUSLAB

Tutkimusohjekirjan etusivu. Hakemisto erikoisalan, nimen, lyhenteen tai tutkimusnumeron mukaan

Pölyryhmä (Phadiatop), IgE vasta-aineet, seerumista

400 S -PölyRyh

Tiedustelut

Allergiatutkimukset, puh. 050 448 5262

Yhteyshenkilöt

kemisti Tuula Metso: tuula.metsoathus.fi / 050 427 1836 ja lääkäri Anna Lempiäinen: anna.lempiainenathus.fi / 040 6411470

Näyteastia

Seerumi-geeliputki 5 ml

Menetelmä

Akkreditoitu menetelmä, mukautuva pätevyysalue. Immunofluorometrinen. Phadia ImmunoCAP.

Akkreditoitu testauslaboratorio T055

Tulokset valmiina

3 työpäivässä

Viitearvot

KAIKKI alle 0.35 kU/l

Tulkinta

Katso myös tutkimuksen 3836 S -AllIgE tulkinta. Tutkimuksessa määritetään IgE-luokan vasta-aineita seuraavia pölyallergeeneja vastaan: koivun, pujon ja timotein siitepölyt, hevosen, kissan ja koiran hilse, D.pteronyssinus, Cladosporium herbarum -home. Tutkimuksessa määritetään pölyryhmän allergeeniseokseen kohdistuvan IgE vasta-aineen kokonaismäärä, muttei määritetä vasta-ainepitoisuutta yksittäisiä allergeeneja kohtaan. Jos halutaan saada selville, mitä yksittäistä allergeenia vastaan IgE kohdistuu, suositellaan käytettäväksi tutkimusta perusseulonta ja erittely (S -IgE-Pse, tutkimusnumero 1722) tai positiivisen seulontatuloksen jatkotutkimuksena pölyerittelyä (S-PölyEr, 507). Erittelyssä yksittäiset allergeeni-IgE-vasta-ainemääritykset tutkitaan erikseen.

Positiivinen tulos merkitsee, että seulontatestiin sisältyvien allergeeni-IgE-vasta-aineiden mitattu yhteispitoisuus on yli 0.35 kU/l. Mikäli seulontatulos on ollut heikko positiivinen, saattavat kaikki jatkotutkimuksena tutkitut yksittäisallergeenit antaa negatiivisen tuloksen, mikäli minkään yksittäisen allergeenivasta-aineen pitoisuus ei ylitä tasoa 0.35 kU/l.

Tutkimus S -PölyRyh päivitetty 15.05.2017 / ALL

Sivun alkuun

© HUSLAB-liikelaitos. Ohjekirjajärjestelmästä vastaa Janne Suvisaari.
Ohjekirjasivuston viimeisin automaattinen päivitys: 26.01.2020 klo 01:12.