HUS Diagnostiikkakeskus

Tutkimusohjekirjan etusivulle

Lausunto neurofysiologisesta tutkimuksesta, hälytysindikaatiot, kaikki ikäryhmät

6554 Pt-KonsNHä

Tiedustelut

Virka-ajan ulkopuolella erillisen ohjeen mukaan.

Virka-aikana: KNF-osasto: Meilahden sairaala (09) 471 72492, Jorvin sairaala (09) 471 82010, Uusi Lastensairaala (09) 417 80500

Indikaatiot

Myssy-EEG-tutkimuksella ja EEG-monitoroinnilla pyritään selvittämään akuutteja aivojen sähköisen toiminnan häiriöitä. Yleensä indikaationa on tajunnan häiriö ja epäily non-konvulsiivisesta status epilepticuksesta tai jo todetun status epilepticuksen hoitovasteen seuraaminen.

Tutkimus tilataan Apotti-järjestelmästä tai paikallisesta potilas- tai laboratoriotietojärjestelmästä. Lisäksi Meilahdessa lähetetään tekstiviesti hälytystyöringissä mukana oleville kliinisen neurofysiologian lääkäreille erillisen ohjeen mukaan. Tekstiviestissä tulee olla vastauksen haluavan lääkärin puhelinnumero. ULSissa soitto hälytystyölääkärille erillisen ohjeen mukaan.

Yleistä

Tutkimuskoodilla pyydetään virka-ajan ulkopuolella hälytystyönä lausuntoa 8-kanavaisesta myssy-EEG:stä tai EEG-monitoroinnista. Kliinisen neurofysiologian osaston henkilökunta ei tee näitä rekisteröintejä, mutta antaa niistä pyydettäessä lausuntoja. Lausuntoja annetaan virka-ajan ulkopuolella.

Tulkinta

EEG:n tulkitsee KNF-lääkäri ja tutkimuksesta tulee lausunto Apotti -järjestelmään. Lisäksi lausunto voi olla luettavissa paikallisissa potilas- tai laboratoriotietojärjestelmissä. Vastauksen tutkimuksesta saa saman päivän aikana. HUOM.! Jos rekisteröinti tehdään yöaikaan ja käyrästä halutaan lausunto arkena, pyydetään lausunto rekisteröinnistä Apotissa koodilla 4926, Pt-KonsN-1.

Tutkimus Pt-KonsNHä päivitetty 22.09.2023 / NJ

Sivun alkuun

Viimeisin päivitys: 23.06.2024 klo 00:41.